Post

Impian cerap



Sila tengok video tu betul2..tgk budak pakai baju jersi kuning number 3..cerap akan kate itu dirinya..aku tak ajar pun cakap yg itu dia..aku cume cakap,rambut die sama ngan cerap kan..ada pacak..yg dia asyik tunjuk,tu cacap..bu bu bu..tu cacap..aku pun buat muke pelik..tapi dah selalu sangat dia cakap macam tu,aku iya kan je la..siap cakap lg,cacap bukak baju..ntah bile mase pulak dia ade dalam video tu..aku ajar,kat baju tu tulis i luv mum la..dia tengok aku dengan rase pelik..ahhh mesti dia nak cakap aku ni bohong..tak ape,esok cerap dah besar,cerap paham la..

Tengok iklan ni,teringat dulu,susu bebelac ni la aku bg cerap dulu..lepas tu aku benti kerja,dah tak minum susu formula,fully breastfeeding..sekarang ni minum dumex dugro..tgk iklan,tersengih2 bile iklan susu dumex tu ade cakap,terima kasih ibu..yg die malu2 kucing nak sebut..hari tu,mula2 iklan dutch lady keluar,dia suke nyanyi,dgn tgk kapal terbang tu,,ikut sekali nyanyi..ma ma ma~~ ma ma ma maaa~~lepas tu,yg si abah sangka kan budak ni nak susu tu,jadi dia belikan la susu dutch lady tu..sesuke hati je nak tukar susu..katenye ade 5X DHA..aku layankan aje la kate bapak budak ni...hurmmm akhirnye,tak minum pun..minum sikit,tinggalkan..dah biasa dugro,lg mau tukar..pastu sambung la balik susu dugro sampai la sekarang..

Yang tak tahan nye,bukan pasal beli susu..tak kesah la berape habis duit nak beli susu..sepeket yg 900gram tu dia boleh habiskan 4-7 hari..puting tu kalau boleh dia nak tukar seminggu sekali..maunye tidak,asyik la gigit puting..sebijik puting tu dah 13.00,sama dengan harga botol susu biasa..nasib baik la botol susu tu tak dipecahkannye..mampu pulak mak ayah die ni nak beli botol susu 50 hengget tu selalu..cerap cerap..bagi puting tiruan tu utk gigit2,tak mau pulak..tak ape la cerap,untukmu,ape saje..tapi cian kat abah,abah sorg aje keluarkan duit utk cerap tau..nak harapkan ibu,memang ler ibu boleh keluarkan duit,tapi punca asal duit tu pun dari abah..

Dah dekat pukul 3,aku pun nak join cerap tidur la..dia pun baru je tidur dalam pukul 2 td..lambat tidurnye..dari pukul 11 cuba tidurkan,tak jugak tidur2..pukul 12 menangis2 pggl abah..hurmm call abah,masih lg tak nak diam..pulak tu,abahnye suruh aku bawak pergi kedai..huh,malas giler ke kedai tgh2 mlm ni..jadi aku bukak je la laptop,layan lagu kesukaan die,maher zain..pastu die cakap,na nok na nok..ok la,aku pun tukar,lagu tema raja lawak..lame sikit die dah bosan,merengek lagi na nok na nok...ok la cerap,kalau cerap tak nak lagu tu semua,cerap nak ape? nak ball..aku dah agak,die nak ajak aku main bola sepak..adessss,tak larat aku..petang tadi aku dah main bola sepak kat padang..semalam dah main bola jugak dgn abahnye kat taman permainan..jadi,aku cakap,mane video bola aritu? dia pun cakap,ilangggg..perkataan selalu dia gunakan bile malas nak jawab pertanyaan aku..aku pun bukak la video baby yg main bola sepak ni..riang la die..layan la main bola tu sampai tersengguk2 depan lappy..aku pujuk tdo,dgn mamai,bu nak wak wak..iye la,ibu pasang lagu raja lawak ye..dengar kejap,trs tertidur..so,ape lagi..moh ler tdo jugak...

http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/04/contest-aku-yang-lapar.html

gossip girls...

mereka HEBAT :)

Jalanjalan ke sini :)