Archives

Post

Alkisah...AnakAnak..Lagi

Macam biasa la kan,tak ada benda lain nak ku update,melainkan anak2.. Hanya mereka la yang melakar diari aku setiap hari.. Seminggu 2 ni aku busy sangat.. busy melayan anak2 yg diduga macam2 sakit..

Ibu mana yang tak runsing kalau anak sakit.. mula2 si abang.. Asyik muntah je.. Minum air suam pun muntah air suam.. jadi,aku pun bawak ke klinik.. Dekat klinik.doktor cucuk ubat kat bontot.. Malam tu,dia masih lagi fobia makan atau minum.. tapi aku yakin kan dia,dah tak muntah lagi sebab doktor dah masukkan ubat.. Ala,biasa la budak kan.. trauma die,ubatnye kene pujuk tanpa henti.. yang buat aku jadi tension,bila abahnya asyik marah2 je.. kesian,ank sakit kena marah.. bila aku tegur,aku kena balik..dia cakap,sampai bila tak nak makan nasi,perut tu kosong banyak angin.. Yang si anak dah takut,paksa juga diri makan.. aku suap tak sampai 5 suap pun.. dia tengok abah nye dah tertidur..perlahan dia geleng,asyraf dah kenyang.. aku pun berhenti dari menyuap dia makan..

Malam tu dia tidur,tak sampai sejam,muntah semua.. Aku dah buntu sangat.. Doktor kata,lepas 6 jam,dia ok..tak perlu makan ubat lagi.. mungkin tak sampai 6 jam,aku dah suruh dia makan.. sekali lagi,dia dibebel oleh si abah.. si abah asyik cakap,muntah sebab tak nak makan.. lepas tu,aku bg ubat dari klinik.. ubat angin dan ubat muntah.. mula dia tak nak.. tapi dia telan jugak.. tak sampai pun 15min..dia muntahkan ubat tu.. aku peluk dia.. pujuk lagi.. tak apa la asyraf,kita tidur.. aku berharap sangat esok hari dia akan pulih..

Esoknya,asyraf tak muntah.. tok mak dan tok ayah datang.. Asyraf dah macam sihat sepenuhnya.. Seharian,kami keluar.. ada kenduri doa selamat sikit kat shah alam.. tp,malam tu asyraf muntah.. muntah kan air sirap yang diminumnya.. Aku dah nekad,esok kalau asyraf muntah jugak,aku nak ke hospital..Tapi,abah keje pulak pagi.. Hurmmm aku plan,malam je la ke hospital..sementara abah keje,aku tetap bagi asyraf minum ubat..

Lewat petang tu,asyraf tak muntah dah,tapi zulaikha pulak.. punye la banyak dimuntahkannya.. nasi lemak pagi dan susu,semua keluar.. Ahhhh sudah,aku makin kalut.. aku telefon abahnya,mintak balik awal.. lepas telefon,zulaikha dah start meragam.. Dia cirit birit pulak,pastu muntah lagi.. Aku dah makin pening dan stress..


Malam sepatutnya aku nak hantar Asyraf ke hospital,dah bertukar,aku hantar zulaikha ke hospital. Mula ke hospital ampang,dalam pukul 8 gitu.. Badan dah panas 39.5 .. sementara tunggu giliran,nurse cucuk ubat demam dekat zulaikha..


Lama sangat tunggu,sampai 2 jam setengah baru 3 4 org dipanggil.. orang ramai pulak kat kecemasan tu.. zulaikha asyik menangis je.. hilang sabar agaknya,suami ajak ke hospital pantai.. sampai dekat hospital,doktor check,dan dorg suruh admit malam tu jugak.. mata zulaikha dah cengkung.. badan dah tak bermaya.. tak ada pilihan,kami bersetuju je la..


Paling menyayat hati,bila tangan kecil zulaikha dicucuk jarum utk masukkan air nnt.. menangis2 sambil jerit abah.. itu yang buat aku sayu dan pilu bila zulaikha menangis macam tu.. bila dah masuk dalam wad,zulaikha tidur je.. sesekali terbangun.. beberapa kali juga la nurse cucuk ubat kat saluran air zulaikha.. malam tu zulaikha masih lg cirit birit dan muntah.. dan malam tu jugak,aku muntah sebanyak2 nya.. siap cirit birit jugak.. apa dah jadi ni? aku dapat rasakan lepas muntah dan cirit birit tu badan lemah tak bermaya.. selera makan pun tak ada..


Malam tu aku tidur tak lena.. kejap2 terbangun,cirit birit,muntah lagi.. Badan macam tak ada daya.. nasib baik anak2 tak terbangun malam tu.. dorg tidur lena.. Mungkin allah bagi aku sakit yang sama,supaya aku juga dapat rasa apa yang ank2 aku rasa..


Esok paginya,husband aku call,dia ajak aku keluar wad.. Memandangkan bill hospital sangat mahal,aku turutkan je.. Awal2 aku cakap dengan doktor,nak keluar hari tu jugak.. doktor tak bagi lagi keluar sebab zulaikha tak sembuh sepenuhnya. Jadi,aku mintak doktor keluarkan surat rujukan,jika perlu rawatan lagi,aku akan ke hospital Kuala Lumpur je..


Doktor kata,kami boleh keluar petang.. Sebab nak tengok zulaikha macam mana.. tiap kali jam berdetik,tiap kali tu jugak,bill akan terus naik.. Dan akhirnya,kami keluar petang tu.. Tapi,alhamdulillah,kami bertiga tak muntah pun hari tu.. cuma zulaikha je masih lagi cirit birit..


Sampai dekat rumah,badan aku memang terasa tak berdaya.. Suami belikan bubur,aku makan dengan anak2.. siap makan,family aku datang.. bila tengok wajah mak,kakak ngn anak2 buah aku,seakan2 aku bersemangat.. sikit2,aku makin bertenaga.. mungkin kehadiran mereka untuk melawat,sedikit sebanyak buat aku pulih..

Dan alhamdulillah,syukur ya allah,esoknya aku dah sihat sepenuhnya.. Cuma zulaikha cirit birit sekali.. Esoknya lagi,masih cirit birit,pun sekali. dan hari ke 3,masih cirit birit.. aku dah tekad sekali lagi,kalau zulaikha masih cirit birit aku ke hospital lagi.. Tapi,esoknya zulaikha tak berak langsung.. 3 hari tak berak,dan hari ni Zulaikha sembelit !! Zulaikha,semoga dirimu dilindungi allah ya nak.. kita bersabar je dengan dugaan ni..



 Malam pertama di wad.. admit pukul 11 malam 14 oct 2012


 Pagi pertama di wad 15 oct 2012.. Lena mereka tidur





Pagi2 bangun,terus nangis,tunjuk tangan sakit  :(

 Asyraf masih lena di ulit mimpi


 Zulaikha nak sarapan,tapi tak makan pun roti tu


 Nak tengok kartun !!


 Kusyuk tengok kartun


 Sampai tengah hari macam ni je.. kejap tertidur,pastu terbangun,tido balik


 Ni dah petang.. sementara tunggu proses nak discharge.. Zulaikha tak sabar nak berjalan2..


 Mintak nurse cabut je tiub air tu,zulaikha dah meradang nak main.. tak larat dia nak tolak2 stand tu


Mereka yang leka bermain..




















Read More . . .

Post

Macam biasa..bile nak update,mestilah kene bagi salam dulu,ye dak.. Assalamualaikum semua  :)

Dah dekat pukul 4 dah ni..kalau mata susah nak tidur,haruslah aku memenatkan tangan aku untuk menaip banyak2 kat blog yang kadang2 bertuan,kadang2 tak bertuan ni hahaha..ape nak aku ceritakan ye? dah la bosan,tak boleh tidur..pastu bukak blog konon nak update,tapi tak tau nak tulis ape.. ayoooooo.. ape dah jadi da...

Ehhh ade cerite baru.. jommmm mengumpat.. tau tak,asyraf dah pandai.. pandai men download.. haaaa,terlalu awal tu utk beliau belajar mendownload.. al kisahnya,tablet tu rosak tau.. bile on je,hang je cenggitu.. dah la tak boleh off.. terpaksa cabut bateri.. dalam hati,nyesal pulak tak pantau anak buah aku yg sulung tu main2 tablet.. tapi nak buat camane,budak umur 8 tahun,mana la die tau,dia dah ter download virus ke kan..

Hurmmmm ambil masa 2 hari jugak la encik suami aku meng gugel ke sana ke mari.. bukak forum itu,forum ini.. untuk menyelesaikan masalah tersebut.. pulak tu,nak mendownload balik program tu amik mase sehari setengah.. haaaa,cube bayangkan besar tak besar "antidot" utk tablet kesayangan kami tu.. nasib baik la encik asus ni berkeluasan besar sikit,encik streamyx berkelajuan sederhana sikit hihihi..tp,alhamdulillah,tablet tu dah ok..cume,semua isi perutnya dah hilang.. dah format kan,so suci murni la kan tablet tu..

Tablet tak ade game,sape ada nafsu nak main,ye tak? encik suami aku? huh,lg la tak ade semangat pun dia nak download.. mood dia nak mendowload tak sampai lagi la tu kot.. so,dibiarkannya la tablet tu ade 2 3 game je.. tu pon game ABC haha.. padan muka asyraf.. ngadap itu je..

Bile abah dah pergi keje,apa lagi,hero yang kebosanan layan tablet.. mula2 suruh aku download.. ok la,aku kesian kat dia,aku download game ben 10.. pastu die main.. aku pon pergi la masak.. tiba2 dia lari,jerit girang.. Ibu,ibu..asyraf dah donlod game lompat2..besttttttt...
umakkkkk aiiiiiiii.. terer nye budak ni.. aku pun malas buat muka teruja aku.. aku rileks je.. biarkan je dia main..

Ehhhh kadang2,bosan tak org yg datang ke blog aku baca pasal anak je hahaha.. ahhhh peduli la kan.. sekarang sapa tuan punya blog? aku kan.. jadi,suka hati aku la kan nak cerita pasal sape hahaha..

Ehhhhh ade lagi 1,ade sorang budak ni tau.. minat betul dengan Gangnam Style tu (eh btl ke aku eja tu)..
Punya la dia syok joget2 bila dengar lagu tu.. aduiiiii,kecik2 lagi,dah minat benda bukan2.. ank sapa la tu..aku ade record aksi budak tu.. cube tengok..jom layannnn



video


Read More . . .

Post

Runsing!!

Salam 1 malaysia semua...

Hari ni nak update blog,sebab hati rasa gundah gulana.. Tak tau nak cerita kat sape.. Nak cerita kat pesbuk,pesbuk tak paham ape aku nak cerita (<-- ehhh dah tu ko cite kat blog,blog ko paham?).. ooohhhhh.. tak pe la,aku nak taip kat blog ni.. dah tu nak taip mane lagi,takkan nak buat surat,pastu aku nak poskan ke mana pulak,umah mak aku? itu pon kalau rajin mak aku nak baca surat aku.. Ok,cukup la intro yang agak mengarut sikit ni..


Hari ni ade appoiment untuk anak dara aku si dhia damia zulaikha tu ha.. sekali la ngan si abg nye..patut,abg nye bulan 4 hari tu.. tapi tau je la,aku ni selalu makan semut agaknye,asyik terlupa je segala appoiment..

Sampai klinik,jumpa nurse,aku timbang zulaikha...perghhhh terus kene bebel.. eh bukan bebel,nasihattttttt.. Nurse kate ank aku turun berat badan sangat2.. 6.5kg je untuk 10 bulan? sangat terkejut kan.. dekat graf,dah masuk line kuning.. aku dah cerita ank aku demam batuk selsema dekat 2 minggu.. nurse nasihatkan suruh bagi makan makanan berlemak.. ade ke patut,die suruh bagi kulit ayam.. aku iya kan je la.. Takpe,nnt aku cari info makanan ape yg patut aku bagi untuk naikkan berat badan anak aku ni.. Nestum jarang die nak makan,susu formula lagi la,seminggu tu 2 3 kali je.. bubur nasi tu pun ikut selera dia je la.. yang die tau nak bergantung je ngan aku.. camane nak besar ni nak oiiii..

Tu dah habis cerita adik,sekarang si abang plak,bile timbang.. mak oiiiiii 10kg je.. anak aku ni dah kenapa pulak? bulan lepas 12kg.. ni dah turun lagi.. bebelan di tambah lagi..aku dengar dengan tekun.. huhuhu sedih,2 2 anak tak cukup zat makanan :(

Siap dorg dah check,nurse cadangkan aku buat PAP SMEAR plak.. aku pun buat je la.. memandangkan aku pun tak pernah buat ujian tu.. masuk bilik khas tu,nurse bagi tau,peranakan aku jatuh.. aduiiiii,dugaan ape lagi ni untuk aku.. nurse bebel lagi,cakap jgn angkat barang berat dan sebagainye.. nak pergi berurut la nampak gayanye ni.. dan jamu? ye,aku kene makan jamu la sekarang..tapi jamu ape ye?

Hari ni betul2 buat aku serabut.. dengan anak tak sehat dekat 2 minggu.. yang zulaikha asyik meragam je.. orang lain tengok aje dia,dah menangis.. belum lagi orang pegang atau dukung.. 1 ape pun aku tak boleh buat,sebab asyik nak berdukung je..

Aku kene kuat lagi.. kene tambah kan lagi tahap sabar dengan perangai asyraf yg dah agak luar biasa.. Aku harap sangat anak2 aku cepat sembuh.. kesian sangat2 tengok dorg batuk bertalu2.. dah macam2 cara aku buat,bagi madu,ubat batuk,selsema,ngn antibiotik lagi.. tapi sekarang keadaan dorg pon dah semakin baik ... Alhamdulillah..

Untuk tidak bersedih2 hati membaca luahan hati ku ini,jom kite cuci mata tgk gambar asyraf dan zulaikha sepanjang minggu ni.. :)


Ni la rutin harian Zulaikha..tak kira masa dan tempat..


Untuk Euro kali ni cerap akan menyokong Germany

Dan yang sebenarnye,abah yang memaksa beliau.. hahaha..

Bila suruh ambil gambar,Asyraf akan berusaha buat "PEACE".. Kesian,masih lagi tak pandai :)

Bergaya bagai..sempat lagi dia cakap.."ibu,asyraf bukan nak pergi keje,asyraf nak ambil gambar je".. Hahaha,bijak betul anak ni.. ibu pun tak bersedia asyraf pergi keje.. tapi selalu ibu asyik suruh asyraf pergi kerja cari duit macam abah.. tu pasal agaknye dia cakap macam tu kot.. dah tu,keje nye asyik mintak itu dan ini,sampai abah yang bebel,cari duit bukan senang.. beli mainan,asyik pakai buang je.. mau tak stress abahnya..huhuhu



Ok,itu je coretan untuk kali ni.. Dalam hidup ada manis dan pahit.. bila aku lalui pahit,akan ku cari memori yang manis,agar yang pahit itu akan segera berlalu pergi.. Apapun,hidup ini perlu sentiasa bersyukur kepada Yang Maha Esa :)


Read More . . .

Post

My kids

Lame rase tak cerita pasal anak2.. Kepada kawan2 yang tak berapa nak mengenali diri ini,meh sini kite story mory anak2 kite..

Seperti yang sedia maklum,aku ada 2 anak.. seorang putera seorang lagi puteri.. syok kan ada sepasang hahahaha.. 2 org anak,2 orang perangai,kalau 9 anak,9 pulak la perangai kan..

Ehhh sedar tak sedar,anak2 aku dah besar.. Rasa macam sekejap sangat berlalu.. Rasa macam baru semalam bernikah kah kah kah.. aishhh gelak berdekah2,tak elok untuk kesihatan..kui kui kui..


Si abang sekarang dah 2 tahun 10 bulan.. si adik dah nak masuk 9 bulan.. alhamdulillah mereka membesar dengan sihat.. Si abang sekarang makin petah berkata2.. tapi yang sedihnye,ape yang aku cakap tu la dia cakap.. Aku cuba jugak perbaiki diri,bercakap elok2,tapi kadang2 terlepas juga kata2 "semangat" kat si abang tu.. dan yang paling best sekarang dia dah pandai sebut nama penuh dia.. nama abah pun dia tau.. nama adik ingat zulaikha je.. kadang2 je ingat nama penuh adiknye.. dan paling seronok bagi dia,menyrbut nama aku..lps sebut dia akan ketawakan aku..HAHAHA..

ibu : abang,nama abang sape?
anak : muhammad izzhan asyraf (sebut dgn nada pelat)
ibu : nama abah?
anak : mohd sufian
ibu : nama ibu?
anak : urmmmm muhammad momok kot..

Jawapan2 dia selalu buat aku gelak.. tak kisah la apa pun,asyraf makin pandai dan cerdik.. dah pandai kemas rumah.. mungkin dah tak sanggup dengar aku selalu membebel agaknye.. tapi,sekarang dia lagi kuat bebel dari aku hohoho..

Ahaaaa si adik plak,sejak kenal orang,asyik nangis je.. dia cuma kenal ibu abah dan abang je.. tapi,tak pe lama2 nanti dia akan selalu jumpa orang,dan pandai menyesuaikan diri.. Dan yang terbaru si adik dah pandai berdiri dan berjalan 3 langkah.. Itu buat aku sangat teruja.. tak sabar nak tengok zulaikha berjalan.. Perasaan yg sama sewaktu asyraf mula2 nak berjalan..

Meh ler cekidaut dulu tgk2 gambar anak teruna ngn anak dara ni.. Sapa2 nak buat calon menantu,dinasihatkan booking dari sekarang pun boleh hehehe..





Ni si abang, yang selalu bergayut dengan abahnya.. sampai terbaring2 jawab tepon.. gaya macam lama bergayut agaknye... setiap hari abah akan tepon dari tempat kerja.. jadi terubat la rindu mereka melalui telefon ni..


Adik yang dapat hadiah tempat duduk yang berharga rm199.90 .. penat ibu usaha nak menang,paling lama duduk 10 minit je.. adessss..


1st time tertidur dalam walker sambil tengok kartun.. Zulaikha pandai tengok tv berbanding abangnya..


Ini la gambar terbaru Dhia Damia Zulaikha yang dah pandai berdiri.. comel la dia berdiri.. i luv u so much DDZ ..


Ini pulak gambar terbaru Muhammad Izzhan Asyraf yang terlalu meminati ultraman dan selalu bercita2 nak jadi akomen.. Harap cerap jgn bertukar jadi akomen selalu ye.. sakit kene fire je.. I luv u too so much MIA muah muah..

Ok,dah habis cerita tentang MEREKA yg aku sayangi.. terima kasih kerana sudi membaca ya..
Cau cin cauuuuu~~~



Read More . . .

Post

Ahaiiiiiiii.. assalamualaikum semua..

Haaaaa surprise tak hahaa.. owner blog sudah kembali.. rajin kan aku meng hupdate blog.. eh aku update ke tak update ke,ade org kesah? hihihi.. ahhh tak kesah la kan korang nak amik kesah atau tidak,aku ade cite hot ni..

Tapi sebelum tu aku nak bagi tau la,aku bz la kebelakangan ni.. ape? bz contest? hahaha.. dah tak berapa nak larat aku nak ber contest.. lagi pun si puteri aku ni dah makin pandai.. pandai macam2 tau.. Sebab tu,aku kene lebih tengok si puteri sorang ni.. nak2 die pandai kutip bende2 halus..kertas ke,tisu ke..kalau kutip buang ke dalam tong sampah,ok jugak,ni dia kutip,masuk dalam mulut.. adesssss..

Ehhh alang2 dah terbukak pasal contest kan. lebih kurang 3 minggu lepas,aku sesaja nak try masuk contest beli dan menang.. aku cube la 1 contest tu.. contest mountain dew.. aku tak percaya sgt contest ni sebab,aku risau borang peraduan aku tu abg posmen ni hantar ke tempat lain ke.. kot dorg amik bukti pembelian aku tu.. tukar nama ke.. ehhhh melalut plak.. kot nye penganjur tu saje bagi sanak saudara die menang ke.. eeehhhhh termelalut lagi..

So aku mencuba nasib.. angan2 mesti ade beb.. aku nak triton.. wahhhh.. laki aku nak superbike.. nak yang best2 je kan hihihi.. jauh di lubuk hati berdoa,kot2 la dapat S2.. ecehhh masih lg dlm mood berangan.. 5 hari lg penyertaan dah nak tutup,baru terkedek2 nak beli air mountain dew tu.. rase nak aku cabut2 je pembalut mountain dew tu.. tak nak air,nak pembalut je.. boleh?  boleh blah !!!

Aku pon isi borang.. beli air tu 3 je.. tak boleh beli banyak2,nanti boleh gemuk.. aku pun dah semangat nak hantar.. dah siap hantar.. baru2 ni keputusan keluar.. waaaa tak sangka u ollllssss.. menang cash rm300.. berbaloi beli 3 botol air,menang rm300.. bersyukur la menang.. pakai nama encik suami,ade ong hihihi.. ni la keputusannye :


** teka teki teka tekuk.. di antara 16 penama tu,sila la cari nama suami sy hahaha..


Lepas dapat tau menang ni,semangat aku mengada2 nak masuk peraduan isi2 borang bagai ni.. aku pun dah bosan kerja2 meng hadap laptop ni.. siang malam berjaga.. kadang tgk laptop,rase nak gigit2 je.. ehhh kenapa nak gigit? lapar ke ape hahaha.. kadang geram.. tak dapat pulak aku nak pastikan ape yg aku geram..

Ok,doakan aku dapat galaxy note yang aku idamkan ye.. PowerRoot,bg la aku galaxy note.. aku tak nak tiket tengok bola tu.. nak hp je,boleh? Boleh blah !!
Aku sedang rajin beli minuman pearl kacip fatimah sekarang.. harap ade rezeki.. tak ade rajin mane pun,aku baru minum 2 tin pearl kacip fatimah tu hahaha.. tak boleh beli banyak2,nanti terkacip plak kikiki.. aishhhh kunin kunin jek..tak suke tau... ok daaaaa~~~



Read More . . .

Post

Note vs Y .. akhirnya

Hi u olls..awwwww~~ mule rase nak menggedik dari semalam.. ehem ehem,i dah ade baby baru.. jgn jeles2 hokey.. WHAT? ohhhhh bukan,maksud i,i ade hp baru.. x baik u all ckp anak2 i nak adik baru..

Ahhhh geli plak aku menaip sebegitu rupa hahaha.. meh sini,rapat2.. ade cite hot ni.. smlm cuaca hot tau..tp,cite ni lg hot.. x ade la hot mane,saje nak mempoyokan diri muahahaha.. semalam kami jenjalan..kekonon nak tgk hp.. tgk punye tgk,berminat la aku kepada brand samsung.. meh cekedaut aku nye hp..


Tadaaaaaaaaaa.. ini samsung galaxy note.. tp aku bukan beli yg ni hahaha.. tapi aku mmg minat pulak ngn note ni..aduhaiiiii,bile la blh beli ni kan.. tapi x ape,kite kene mule dari bawah..memandangkan ni 1st time aku pkai brand samsung,maka aku layak pkai




yg ni je huhuhu.. samsung galaxy young ni kecik dan comel je.. ini je la aku mampu beli setakat ni..


Okey,hp dah ade 2,sim card kene la ade 2 jugak kan..memandangkan celcom aku tu pon dah terkubur,kini aku beralih arah ke U mobile.. byk kelebihan kat U mobile prepaid ni,tp aku mls nak cerite..

Disebabkan aku dah ade hp baru ngn no baru,hati tersangat la gembira.. baru la aku nak mengenali market hahaha..dulu,ape pun x tau,sbb aku mls.. walau pon encik suami pkai SG plus,x teringin pun aku nak tanya itu ini kat dia.. yg aku tau,tgk mende2 tu semua dah ada.. punya la aku godek hp tu sampai pkl 5 pagi,huh letih mata.. tak cukup lagi tu,aku berguru plak ngn encik suami.. puas la dia ngajo aku,ape itu whatsapp,viber..ehhh banyak sangat la,sampai aku letih nak memikirkannya..

Aku tak download game lagi kat hp baru ni sebab raja game akan pinjam hp ni nanti..cukup2 la tablet tu dah jadi hak milik dia.. kejap2 die amik hp,cari kat menu,tak ada game.. awak sangat kelakar la cerap..

Ok,nanti2 aku cite pasal u mobile la ye..itu pun kalau rajin nak cite,kalau tak rajin,tak cite hahaha..daaaa~~~~


Read More . . .

Post

Kawan Jalur Lebar

Ok,ada masa lagi ni aku nak berceloteh..1 hari 2 entry,ok tak? Rajin tak? Dari bulan 8,sampai bulan 12 tak ade update blog langsung,tp arini tersangat rajin nak menaip banyak2..yuhuuuuuuu..


Dulu aku tak percaya dengan jodoh melalui internet..tp,aku tgk zaman sekarang,memang ada..dari mula2 chatting2,tukar no telefon,dan akhirnya ber dating.. Tapi aku tak sempat pun lalui zaman tu hahaha.. Tapi,aku bukan nak cerita tu sebenarnya.. Aku nak cerite pasal 'kawan jalur lebar'..atau nama lainnye sahabat online..(betul ke?)

Ini kali pertama aku alami,kawan yg selama ni aku sembang kat chat FB,akhirnya aku temui..temui yg aku maksudkan,KAMI bersua muka..asyik bermuka buku je kan,ape salahnye bersua muka plak..

Walau pun terasa macam ada kejanggalan,aku cuba menyesuaikan diri ngan dorg.. Alhamdulillah,kami ada keserasian.. Bersembang2,lunch kat mcD,macam dah kenal lama je.. rase macam akrab dgn dorg.. meh,aku perkenalkan kawan baru aku..



Ini AKU..hahaha,tidak perlu di perkenalkan lagi.. Kami makan McD.. tapi x ada gambar bertiga,sebab aku nak bergambar sengsorang je..


Ini lah KAMI bertiga..yang kiri tu namanye ayu,yg tgh tu namenye ryn..gambar di atas hanya lakonan sahaja..(mesti korang terfikir,ape dorg buat sebenarnye tu,kan?)



Aku ngn ayu ( masih bertanye lagi,ape bende dorg pegang tu? )


Kami bertiga depan office SERI PAJAM ( masih tertanya lagi,ape mereka bertiga buat kat situ? )


Dan akhirnyaaaa... Kami nak tunjuk,kami dapat cheque..hehehehe.. cheque dari seri pajam :)



Ini lah wajah kegembiraan ayu bila dah dapat cheque.. senyum lebar je beliau :D


Ini wajah seorang penganggur terkenal yg mengimpikan sebuah rumah yg cantik.. ( dorg kate,gambar aku ni boleh hantar utk contest pajam yang akan datang.. hahaha.. )



Ok,itu je la gambar2 yg kiut miut,comel2 dari camera ryn.. Ape2 pun,aku harap persahabatan dgn mereka akan terjalin kukuh selama2nye.. Seorang je lagi kawan kami yg tak dapat menghadirkan diri sebab beliau ade kat sabah..ade jodoh,kite akan jumpa siti noorsuhaila pulak..
Kepada sahabat2 ku,aku harap kite ber 4 akan menjadi sahabat baik utk selama2nya.. I love U all :)



Read More . . .

Post

Happy Belated Day oh my FBlog

Yaayyyyy.. blog aku sudah mencapai usia setahun pada 1 jan 2012 aritu..sekarang dah berapa hari bulan? Hahhh? 10 haribulan? Mak aiiii,cepatnye masa berlalu.. Walau ape pon,belum terlambat utk aku mengucap kan SELAMAT ULANG TAHUN kepada blog yg kusayangi.. pergghhhh sayang la sangat.. urrrmmm ape nak wish ye.. tak yah la wish2 bagai,bukan dapat belanja makan pon hihihi..


Tapi tak manis dipandang orang kalau tak wish,ye tak.. Ok,aku wish sket..

1. Semoga blog aku ni ade pewarisnya suatu hari nanti (cehhhh,macam blog ni bagus sangat sampai nak ada pewaris hehehe)

2. Semoga blog ni berada di hati peminat (ok,angan yg tak sudah)

3. Semoga blog ni bertemu jodoh,beranak pinak dan juga sehat sejahtera

Cukup,cukup,cukup la ucapan aku di atas tu..aku memang langsung tak ade idea,jadi

Sekian,terima kasih je.. :D






Read More . . .

gossip girls...

mereka HEBAT :)

Jalanjalan ke sini :)